Slideshow> Hollywood Hills Construction Defies Gravity

West
Monday, July 30, 2012
.
(All images courtesy Yves Lefay)

(All images courtesy Yves Lefay)

On Friday we revealed Francois Perrin’s precariously-situated house, a sleek stack of glass boxes embedded into the Hollywood Hills on a concrete base. Terrain aside, the project is stunning for its views of the city, for its glassy connection between indoor and outdoor space, and for its minimal lines. Perhaps even more amazing, though, is how the house was built in the first place, requiring crews to literally move mountains and dangle from cables off the side of a ravine. To reveal the process beneath the building, AN compiled a slideshow of the work in action.

Check out a construction slideshow after the jump.

Advertise on The Architect's Newspaper.

Submit your competitions for online listing.

Submit your events to AN's online calendar.




Archives

Categories

Copyright © 2014 | The Architect's Newspaper, LLC | AN Blog Admin Log in. The Architect's Newspaper LLC, 21 Murray Street 5th Floor | New York, New York 10007 | tel. 212.966.0630
Creative Commons License