REX + Front Studio Create Sun-Responsive Shade to Protect Dallas Museum

City Terrain, Southwest
Monday, November 18, 2013
.
(Courtesy Lexigon)

(Courtesy Lexigon)

Renzo Piano’s Nasher Sculpture Center was designed with natural sunlight in mind. A roof covered by pierced aluminum screens allows dappled light to enter its art galleries in subtle warmth. The outdoor sculpture garden is open to the elements and a specifically-planted landscape by Peter Walker reaps the benefits of the Texan sun.

Since its construction in 2005, the museum has become an icon of the Dallas Arts District. In 2011, a 42-story condominium building went up across the street, banking on the popularity of Piano’s art haven. While the glazed curved glass facade of “Museum Tower” offers million dollar views of the museum below, it burns the artworks and plants with a directed glare.

Now, a pair of New York–based architects might have a solution.

Continue Reading After the Jump.

Advertise on The Architect's Newspaper.

Submit your competitions for online listing.

Submit your events to AN's online calendar.




Archives

Categories

Copyright © 2014 | The Architect's Newspaper, LLC | AN Blog Admin Log in. The Architect's Newspaper LLC, 21 Murray Street 5th Floor | New York, New York 10007 | tel. 212.966.0630
Creative Commons License