Epiphyte Lab′s Hsu House Mass Wall

Fabrikator
Friday, March 25, 2011
.
Brought to you with support from:
Fabrikator
Fabrikator Brought to you by: 

The poured-in-place concrete wall (Susan and Jerry Kaye)

A south-facing heat sink mass wall stores heat and diffuses light, creating an all-seasons solarium for an energy efficient home in Upstate New York.

Dana Cupkova and Kevin Pratt, founders of Ithaca-based design and research practice Epiphyte Lab, met the client for which they built Hsu House in one of Cupkova’s classes at Cornell where she teaches design and fabrication strategies for ecologically adaptive construction systems. The client, a medical doctor, was in the class with the goal of designing his own energy efficient home in Danby, New York, but after an initial consultation, asked Cupkova and Pratt to design it instead.

Continue reading after the jump.

Advertise on The Architect's Newspaper.

Submit your competitions for online listing.

Submit your events to AN's online calendar.




Archives

Categories

Copyright © 2014 | The Architect's Newspaper, LLC | AN Blog Admin Log in. The Architect's Newspaper LLC, 21 Murray Street 5th Floor | New York, New York 10007 | tel. 212.966.0630
Creative Commons License