San Francisco’s Shipping Container Village Grows Up, Adds High-Style Retailer

West
Thursday, February 7, 2013
.
Aether's jutting glass mezzanine. (Peter Prato)

Aether’s jutting glass mezzanine. (Peter Prato)

There’s a new couture addition to PROXY, the temporary shipping container village in San Francisco’s Hayes Valley, designed by architects Envelope A+D.  Adding to PROXY’s cool coffee shop, ice cream parlor, and Biergarten is a new store for clothing company Aether, made up of three forty foot shipping containers stacked atop one another, supported by steel columns.  The guts of the first two containers have been carved out, making a double story retail space, with a glass mezzanine above jutting to the side, providing display space and views. A third container for inventory storage is accessible via a custom-designed drycleaners’ conveyor belt spanning all three floors. Workers can literally load garments from the ground floor and send them up to the top.

Continue reading after the jump.

Advertise on The Architect's Newspaper.

Submit your competitions for online listing.

Submit your events to AN's online calendar.




Archives

Categories

Copyright © 2014 | The Architect's Newspaper, LLC | AN Blog Admin Log in. The Architect's Newspaper LLC, 21 Murray Street 5th Floor | New York, New York 10007 | tel. 212.966.0630
Creative Commons License