Snøhetta’s “library without books” encourages social learning at Toronto’s Ryerson University

(Courtesy Snohetta)

(Courtesy Snohetta)

The newest building on Toronto’s Ryerson University campus, the Snøhetta-designed Student Learning Centre, is a new expression of a very old idea: the ancient Greek gathering spaces of Stoas and Agoras. These inherently social learning spaces provided inspiration for the building’s eight storey design, which features unique spaces to meet, study, and exchange ideas.

More after the jump.

Unveiled> Ryerson University Student Learning Centre

Rendering of the exterior of the Student Learning Centre looking north on Yonge Street. (Courtesy Ryerson University)

Rendering of the exterior of the Student Learning Centre looking north on Yonge Street. (Courtesy Ryerson University)

Toronto’s Ryerson University announced plans this week for a bold Student Learning Center designed by Oslo-based Snøhetta and Zeidler Partnership Architects of Toronto. The 8-story structure will mix passive and active academic uses with street-level retail and will serve as the university’s front door on busy Yonge Street.

More renderings and info after the jump.

Advertise on The Architect's Newspaper.

Submit your competitions for online listing.

Submit your events to AN's online calendar.




Archives

Categories

Copyright © 2015 | The Architect's Newspaper, LLC | AN Blog Admin Log in. The Architect's Newspaper LLC, 21 Murray Street 5th Floor | New York, New York 10007 | tel. 212.966.0630
Creative Commons License